Genfi Autószalon 2016

Az idei Genfi Autószalonon is nagyon sok újdonsággal várta látogaóit.

Már szinte minden márkáról elmondhatjuk, hogy rendelkeznek SUV kivitelű modellel; nagy szerepet katpak Genfben is. Bemutatták többek közt a Maserati a Levante nevű modelljét, a Seat az Ateca-t, a Skoda pedig a Vision S névre hallgató autóját.

A legnagyobb pozitív csalódással talán a Volvo szolgált: a gyönyörű és kifinomult S90-nel sok új vásárlóra tehet szert a végre újra életre kelt Volvo márka. Letisztult formavilág, újragondolt belső design jellemzi, rendelkezik az összes 21. századi innovációval. A Volvonak ezzel a modellel nyert ügye van.

A VW konszern autói sportos változatban is megcsodálhatóak: az Audi összes modelljének RS változata a legszebb figyelemfelkeltő színekben pompázott.

A Porsche bemutatta a legújabb 911 R névre hallgató modelljét, mely mindössze 1370 kg-ot nyom. Ezen adat az 500 LE-s teljesítményével kombinálva, bizony kecsegtetően hangzik.

A jövő autói; az elektromos, plug in hybrid autók Genfben is szép számban jelen voltak. A BMW i modelljei (i3, i8) mellett 740Le e drive-val kedveskedett a szalonra kilátogatóknak.

A Lexus legújabb terepjárója, a RX 200 névre hallgató új modellje mellett megmutatta legújabb fejlesztésű luxus autóját, melyet LF-FC névre keresztelt. A hidrogén üzemű üzemanyag cellás rendszerrel működő tanulmányautó egyre inkább megközelíti a tökéletesen környezetbarát gépjármű fogalmát.